Gondtalan fogamzásgátlás

Hétköznapi afrodiziákumok

Az ételek, amiket elfogyasztasz, közvetlenül befolyásolják a szervezeted működését. Akadnak olyan tápanyagok is, amelyek a szexuális aktivitásodra vannak jó hatással. Némelyek ezek közül pszichoaktív anyagokat tartalmaznak, mások pedig már a megjelenésükkel, küllemükkel is beindítják a fantáziát. Ezek az afrodiziákumok.

A közhiedelemmel ellentétben nem csak az osztriga, pezsgő és drága kaviár hozhatja meg a kedvet egy kis erotikus játékhoz. Vannak sokkal hétköznapibb és elérhetőbb afrodiziákumok is, és lehet, hogy némelyik a te fűszeres kertedben is ott virít.

Spárga

A spárgáról a 17. században leírták már, hogy jótékonyan hat a férfiak és nők nemi vágyára. Franciaországban olyannyira hittek ebben, hogy még a múlt században is a nászéjszaka előtt ezt adták enni a friss házasoknak, mégpedig három fogásban. A jó tapasztalatok annak köszönhetők, hogy a spárga bővelkedik káliumban, rostokban és B6-vitaminban, de megtalálható benne az A- és C-vitamin és a tiamin is. Márpedig ez utóbbi serkenti a hisztamintermelést, és ezzel az orgazmuskészséget növeli mindkét nemnél.

 Hétköznapi afrodiziákumok

Mandula

Az ókorban a mandula a termékenység szimbóluma volt. A csonthéjas termésben található aroma állítólag felkorbácsolja a nőkben a szenvedélyt a költők és régi írástudók szerint. A tudomány ezt nem is cáfolja, mert a mandulában nagy mennyiségben található E-vitamin és magnézium, és ezek jótékonyan hatnak a szexuális aktivitásra. Úgy látszik, ezúttal tényleg van némi igazság a mítoszban.

Bazsalikom

Ez a fűszernövény amellett, hogy ízesebbé és illatosabbá teszi az ételeket, különleges aromájával az emberi testre is pezsdítően hat. Úgy tartják, hogy a tésztákra és a szószokba tett édes bazsalikom hatékonyan stimulálja a szívműködést, és fokozza a vérkeringést, amitől az erotikus késztetés is könnyebben mozgásba lendül. Talán ezért olyan heves szeretők az olaszok, akik köztudottan sok bazsalikomot használnak az ételeikhez.

Csokoládé

A tiszta csokoládé a természetes vágykeltők királya. Ezt már a maják és azték indiánok is jól tudták, és bőven használtak különféle szertartásaikon ebből az anyagból. A házasságkötéseken az ifjú pár például közös csokoládéfogyasztással szentelte meg esküjét. A csokoládé fenil-etilamint (PEA) tartalmaz, amit a szerelem vegyületeként is szoktak nevezni, mert ennek segítségével szavadul fel a dopamin az agy élvezetközpontjaiban az orgazmus alatt. A PEA erősíti és megnyújtja az élvezetet, élesíti az érzékeinket és fogékonnyá tesz a testi örömökre. A kakaó emellett triptofánt is tartalmaz, ami a szerotonin nevű anyag egyik fontos összetevője. Ez felel azért, hogy az ember általános közérzete kellemes legyen és pihenni tudjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top