Gasztro

5 étel, amit a vékony nők minden nap esznek

Nincs mindig szükség szigorú diétára ahhoz, hogy jó formában maradjunk. Elég, ha beiktatunk néhány egészséges ételt az étrendünkbe.

Hogy kinél milyen fogyókúra, trükk vagy diéta válik be, az teljesen relatív. Vannak azonban olyan ételek, amelyek általánosan segítik megőrizni a karcsú vonalakat. Nem véletlenül fogyasztják ezeket előszeretettel azok a vékony nők is, akik egyébként nem figyelnek oda annyira az étkezésükre. Lássuk, melyek ezek!

1. Körte

A doktort napi egy alma, a kilókat pedig napi egy körte tartja távol – legalábbis egy új tanulmány szerint. A Journal of Nutrition and Food Sciences szaklap kutatása szerint azok, akik naponta fogyasztanak körtét, 35 százalékkal kevesebb eséllyel híznak el, mint azok, akik egyébként ugyanannyi kalóriát visznek be, de kihagyják a körtét. A titok valószínűleg a gyümölcs magas rosttartalmában rejlik.

5 étel, amit a vékony nők minden nap esznek

2. Mandula

Az egészséges nasik listáján előkelő helyen szerepel a mandula. Nem véletlen, hiszen egy nemrég végzett felmérés szerint azok, akik napi 70 szem mandulával helyettesítettek valamit az étrendjükben (természetesen a napi normál kalóriaértéken belül), 6 hónap alatt a súlyuk 18 százalékától szabadultak meg! Azt kérdezed, hogyan? A mandula egészséges zsírokban, fehérjében és rostban gazdag, ezért sokáig kitartó teltségérzetet biztosít.

3. Csilipaprika

Az erős ízek kedvelőinek jó hír: a csípős paprika vagy a forró salsaszósz egyaránt segíthetnek megszabadulni a fölös kilóktól. A bennük lévő kapszaicin ugyanis elősegíti a zsírégetést és felpörgeti az anyagcserét.

4. Tejtermékek

Valószínűleg most azt gondolod, nem, ez túl szép, hogy igaz legyen! Pedig az: azok a nők, akik minden nap fogyasztanak kis mennyiségű tejet, joghurtot vagy sajtot, könnyebben őrzik meg karcsúságukat. A tejtermékek amellett, hogy telítenek, a hormonháztartást is rendben tartják, és az anyagcserét is jótékonyan szabályozzák.

5. Tojás

Jól teszed, ha a reggeli péksütit vagy müzlit rántottára cseréled! A tojás ugyanis tovább tartja távol az éhséget, és megakadályozza a túlevést a nap hátralevő részében.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top