Gasztro

Friss ropogós hagymás kifli – ezt ki kell próbálnod!

A friss, ropogós, forró kiflinél egyszerűen nem létezik jobb uzsonna. Finom a közepe, a foszlós, puha bele, de mégis a sarka a legjobb, főleg ha előtte egy kis darab vajat kanyarítottunk ki rá a vajtartóból.
Friss ropogós hagymás kifli - ezt ki kell próbálnod!

Talán nem a leggyorsabb péksütemény, de garantáltan megéri a fáradságot!

Nyugodtan duplázhatjuk a mennyiséget, és a megkelt kifliket sütés előtt le is fagyaszthatjuk, így ha friss kiflire vágyunk, csak hagyni kell kiolvadni őket, ami pont annyi idő, míg a sütő felmelegedik, és már lehet is sütni!

Elkészítési idő: 180 perc

Hozzávalók 16 kiflihez:

  • 65 dkg liszt
  • 1 zacskó Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 18 g só
  • 20 g cukor
  • 33 g vaj
  • 4,3 dl tej
  • 1 csomó újhagyma

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top