Gasztro

Túrós táska – jobb, mint a pékségben!

Ha ezt a túrós táskát megsütitek, rá fogtok jönni, hogy sokkal finomabb, mint amit a pékségben vesztek!

A túrós táska egy igazi klasszikus péksütemény, ami tökéletes reggeli vagy tízórai, kirándulásokon, túrákon ideális elemózsia lehet, de egy tartalmas leves után akár desszertként is megállja a helyét. Függetlenül attól, hogy milyen alkalomból készül, az biztos, hogy soha nem marad belőle egy morzsa sem (különösen ha egy bögre kakaó is kíséri). Olyan finomság, amit a gyerekek is bármikor szívesen megesznek, főleg ha az elkészítésében is részt vettek.

A jó hír az, hogy ilyet nemcsak a nagymamák tudnak! Csak egy jó recept és egy kis idő kell hozzá, és bárki elkészítheti házilag is!

Az elkészítésétől nem kell félni, három dologra érdemes figyelni: a lisztet szitáljuk át, a tej ne legyen forró, és tartsuk be a kelesztési időket! Formázásnál pedig egyedül arra kell vigyázni, hogy ne tömjük meg túl sok töltelékkel, mert akkor szétnyomhatja sütés közben a túró a tésztafüleket. Készíthetünk nagyobb darabokat is, de a közepes és kisebb méretű túrós táskák a legjobbak, mert azokban még jobban érvényesül a túrós töltelék íze a tészta mellett. 

 

Túrós táska - jobb, mint a pékségben!

 

Hozzávalók kb. 15 db közepes méretű túrós batyuhoz:

  • 2,5 dl tej
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 45 dkg búzaliszt
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 zacskó Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 10 dkg mazsola

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

 Kattints tovább a teljes recepthez>>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top