Gasztro

Vesefaggyúval és hagymával – hamburgereket teszteltünk

Ha hidegen jön, az bűn, ha nincs íze a húsnak, az is vért kíván. Ha pedig a buci olyan, mint a szivacs, arra nincs mentség. Teszteltünk néhány igazán menő burgert.

Ezúttal hamburgereket teszteltünk, vizsgáltuk a buci állagát, a hús fűszerezését és azt is, hogy milyen feltéttel turbózták fel a szendvicseket. Egy szabály volt, csak hagyományos pogácsával készült hambit kóstoltunk, a csirkés, halas változatokat kizártuk a mezőnyből. Sőt, vegaburgert sem ettünk! Hogy miért? Mert az csak valami bohóckodás, nem hamburger. 

Burgerland

 
Hamburgereket teszteltünk
 
Hamburgereket teszteltünk

A tekintélyes méretű szendvicsből nem spórolták ki a szószt, az már egyszer biztos, a csilis szósz mindenhol utat tör magának. Egyébként pont ez az, ami megosztja a társaságot, a banda egyik fele ugyanis hálás a csípős szószért, a többieket viszont a 80-as évek strandjaira repíti vissza. A hús finom, de nem túl emlékezetes, a buci nagy, puha, és tényleg házinak tűnik. De aki fogyózik, az felejtse el. 

Szerkesztőségi vélemények

„Laktató, de nem túl szofisztikált.”

„A csili minden más ízt kipusztított.”

„Nekem bejön a szósz, jó csípős, de nem olyan erőspistásan.”

Ki egye? Akinek hiányoznak az általános iskolás haverok és a balatoni nyár, és bírja, ha a csíp.

Burger house

 
Hamburgereket teszteltünk
 
Hamburgereket teszteltünk

 
Sokaknál ez a szendvics vitte a prímet, külön pont járt azért, mert a húst nem teljesen sütötték át, bár ha valaki nem így szereti, annál kizáró tényező lehet. A sajt finoman ráolvadt, és zöldségből is pont elég volt benne. Próbáltunk ugyan belekötni, de nem igazán lehetett, sem a szószba, sem a húsba. Egyáltalán nem volt az az érzésünk, hogy neten rendelt kaját ettünk, és ez már valami!

Szerkesztőségi vélemények:

„Igazán élvezetes, komplex ízvilágú szendvics.”

„Máskor is ilyet ennék!”

„Dobozban érkezett, és már önmagában ez is pozitív”

Ki egye? Aki nemcsak a mennyiségre megy, hanem a minőségre is. 

Manga Cowboy

 
Hamburgereket teszteltünk
 
Hamburgereket teszteltünk

 
Te jó ég, az a hús… Elképesztően finom, egyedül ezen lehetett érezni, hogy került a pogácsába vesefaggyú is, ami igazán karakteres ízt ad a bucinak. Nem egy finomkodó szendvics,  nagy hús, pont elég zöldség és finom buci. Egyedül a cékla osztotta meg a bandát, de a tesztelők nagy része szerint nagyon jó páros a marhával.

Szerkesztőségi vélemények:

„Na erről beszélek, nem kell itt 40 dekás húsokkal bohóckodni, ha valami finom, az normál méretben is az.”

„Cékla a burgerben? Magamtól nem rendelném, de a világ legjobb gasztrohúzása.”

„Nem vagyok egy nagy húsfaló, de ebben nagyon együtt volt az ízhatás.”

Ki egye? Mindenki!!!!

Kaja.hu

 
Hamburgereket teszteltünk
 
Hamburgereket teszteltünk

A mezőny egyetlen szürkemarhából készült játékosa, amit egyébként magunktól nem mondtunk volna meg. Dicséretes, hogy rendesen telepakolták zöldséggel, és nemcsak 30 deka húst kapunk  szendvicsben. A csomagolás is abszolút felhasználóbarát. Összességében azonban nem túl karakteres az íze, bár tény, hogy korrekt. 

Szerkesztőségi vélemények:

„Külön-külön jók az ízek, de egyben valahogy nem…”

„Korrekt, ha hamburgert támad kedvem falni, simán megeszem máskor is.”

„Nem áll össze, ez inkább egy nagy húsos szendvics, nem hamburger”

Ki egye? Akinek igénye van a sok zöldségre.

Floridita

 
Hamburgereket teszteltünk
 
Hamburgereket teszteltünk

Na jó, azt kaptuk, amit kértünk. Egy nagy, hatalmas, gigantikus burgert, tele hússal. Amerikában az ilyenért vesznek meg a cowboyok, nekünk kicsit durva, de hát mindent ki kell próbálni egyszer. Megetettük. Egyben nem tudtunk beleharapni, úgyhogy daraboltuk, ahogy bírtuk. A hús a szerkesztőség egyik részének bejött, a másiknak pedig túl fűszeres volt, de hát ez ilyen műfaj. 

Szerkesztőségi vélemények:

„Nem a méret a lényeg…”

„Ijesztően nagy, de tökre megértem, aki erre indul rá.”

„Furcsa, de végülis nem rossz, 3 evésre megeszem.”

Ki egye? Aki valamiért túl sok részt látott a Fald fel Amerikából…

Attaboy!

 
Vesefaggyúval és hagymával - hamburgereket teszteltünk
 
Hamburgereket teszteltünk

 
Ha egy hamburgert utoljára tesztelünk, az jókora hendikeppel indul, egészen egyszerűen azért, mert addigra már megtelik az ember. Ez a burger valamiért mégis emlékezetes maradt, a sült hagyma és a szósz annyira jól támogatta a húspogácsát, hogy az íz nem volt sem túl karakteres, sem pedig túl unalmas. A buci, bár nagynak és dúsnak tűnhet, mégsem volt fojtós. 

Szerkesztőségi vélemények:

„Kellemes meglepetés, mert látványra nem volt túl vonzó, de aztán meg finom volt, ropogós sült hagymakarikákkal – simán a top háromban benne van.”

„Nos, ebben a szendvicsben rántott hagymakarika van, és higgyétek el, még sokkal jobb ez annál, mint amit ebben a pillanatban csak el tudtok képzelni.” 

„Nem spilázták túl, de a hagymakarika nagyon durva!”

Ki egye? Aki igazi amerikai burgerre vágyik.

A hamburgereket a Foodpandától rendeltük!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top