Gasztro

Lehetetlen abbahagyni: sonkás-sajtos kalács

Lepd meg a családot egy ilyen gyönyörű kaláccsal. Garantáltan ez lesz a kedvenc húsvéti vacsorájuk! Nemcsak szép, de isteni finom is. Ha kiteszed az asztal közepére, mindenki téphet magának egy-két ágacskát.
Lehetetlen abbahagyni: sonkás-sajtos kalács

Alapja kalácstészta, így itt is figyelni kell arra, hogy ne legyen forró a tej, szitáljuk át a lisztet, és tartsuk be a kelesztési időket. Formázása viszonylag egyszerű: a tészta felét kinyújtjuk, majd egy nagy tányért helyezünk rá és körbevágjuk – így tényleg szép, szabályos kör alakot kapunk. Ezt a kör alakú tésztát a sütőpapíros tepsire helyezzük, majd készítünk még egy ugyanakkora, kör alakú tésztalapot. A tepsin lévő lapon elkenjük a tölteléket, majd ráhelyezzük a másikat. Ekkor érdemes a közepére egy kisebb pohárral nyomot hagyni – de vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk át a tésztát!

Ezután pedig késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk a tésztát úgy, hogy a középső pohárral nyomott kör előtt mindig megállunk. Az így kapott cikkeket kétszer megcsavarjuk, megsodorjuk, majd így hagyjuk pihenni, hogy aztán tojással lekenve sütőben megsüssük.

Nagyon finom ez a sajtos-sonkás verzió, de ízesíthetjük krémsajtos-zöldfűszeres, pesztós, vagy akár paradicsomszószos töltelékkel is.

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 db tojás
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 3 dl langyos tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg sonka
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 3 evőkanál tejföl
  • pici mustár

A lekenéshez: 

  •  1 db tojás

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top