Sertéskaraj mustáros, fehérboros szószban

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
„Isteni vacsora, amit mindenki imádni fog!”
2017. 03. 22. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A hétköznapok forgatagában nagy szerepe van a családdal, barátokkal közösen elfogyasztott vacsorának. Napjaink háziasszonyainak már a főzés egy plusz tevékenység a mindennapi munka mellett, ezért fontos, hogy minél több, egyszerűen elkészíthető, pompás receptet gyűjtsünk be magunknak, hogy remek fogásokkal varázsoljuk el környezetünket akkor is, amikor csak fél órácskánk van a főzésre.

Ez a recept, pont egy ilyen. Igazi csemegét varázsolhatunk a tányérra, ami méltán megállja a helyét úgy hétköznapi vacsoraként, mint egy ünnepi alkalommal.

Manapság nagyon sokan szeretik a csirkemellet, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nem kell órákat sütni. A sertéskaraj is pont egy ilyen alapanyag, ebből is remek ételeket lehet készíteni, hasonlóan rövid idő alatt és még a diétába is jól beleillik.

Ehhez mutatunk most egy remek receptet. A húst előző este pár perc alatt bepácoljuk és másnap már csak sütni kell. Legyen vele sikeretek.

Meegle Mesterkrém

Növényi zsírt tartalmazó főzőkrém főzéshez. Tökéletes alternatíva az állati eredetű, hagyományos főzőtejszínek, főzőkrémek mellett. Nagyon jól használható sűrítéshez, szószokhoz, krémlevesekhez és egyéb ételekhez egyaránt. Nem tartalmaz keményített zsírt, sem színezékeket. A hő stabilitásának köszönhetően nem csapódik ki, közvetlenül önthetjük a forró ételbe és a savakkal (ecet, bor, stb.) szembeni stabilitása is kiváló. Tovább

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csont nélküli sertéskaraj szeletelve
  • 1 ek magos dijoni mustár
  • 1 ek pikáns dijoni mustár
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3 dl Meggle Mesterkrém 
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A mustárokat elkeverem a felaprított rozmaringgal és bekenem vele az enyhén megklopfolt karajszeleteket. Egy zárható tálba teszem és egy éjszakára berakom a hűtőbe.

Kevés olajon aranybarnára sütöm a hús mindkét oldalát, majd rádobom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, amit lepirítok. Mikor a hagyma megpirult, felöntöm a borral, összeforralom, majd jöhet rá a Mesterkrém, sózom, borsozom és gyakori kevergetés mellett addig forralom, amíg szépen besűrűsödik.

Héjában főtt, enyhén sós burgonyával kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

Jó étvágyat kívánok!

Sertéskaraj mustáros, fehérboros szószban

 

Címkék: sertéskaraj recept
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus