Gasztro

A tökéletes sós nasi húsvétra: dupla sajtos csavart ropi

Leveles tészta nélkül lehet élni, de nem érdemes. A hétköznapok és az ünnepek is sokkal egyszerűbbek, ha van a mélyhűtőben egy-két adag belőle.
A tökéletes sós nasi húsvétra: dupla sajtos csavart ropi

Különösen könnyű használni az eleve sütőpapírra tekert változatot, mert ilyenkor még a nyújtással sem kell bajlódnunk. Nem kell hozzá se gyúródeszka, se nyújtófa, azonnal tudjuk is tölteni, tekerni a tésztát – attól függően, mi szeretnénk csinálni belőle.

Hétköznapokon nagyon egyszerűen előállhatunk egy gyors meleg vacsorával: édes és sós lepények sokasága készülhet a leveles tésztából, a variációk száma szinte végtelen.

Ünnepeken édes és sós vendégváró falatok: csigák, táskák, batyuk, különféle kanapék alapja lehet, néha elég csak körülnézni a kamrában és a hűtőben, és a rendelkezésre álló alapanyagokból egyszerűen össze tudunk állítani néhány finom falatot.

Ez a sajtos ropi olyan vendégváró finomság, amit még akár húsvét előtti este is villámgyorsan elkészíthetünk. Most kétféle sajtot használtunk fel hozzá, de meg lehet kenni a tésztát mustárral vagy paradicsomszósszal is, kerülhet bele sonka vagy bacon, sőt édes változatban is készülhet, ha például vanília- vagy csokikrémmel kenjük meg, és darált dióval, mandulával töltjük meg.

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 4 dkg gouda sajt
  • 4 dkg füstölt sajt (Karaván)

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top