Gasztro

Nyerő páros: répatorta cheesecake

Szerintem nem hibázhatunk, ha a két kedvenc sütiből sütünk egyet, nem igaz?

 

Nyerő páros: répatorta cheesecake

A répatorta ugye finom, otthon tulajdonképpen elronthatatlan, ha nem sajnáljuk belőle se a répát, se az olajat. Ez a titka ugyanis, ezektől lesz szaftosan puha.

A cheesecake-nél pedig egyedül arra kell figyelni, hogy ne féljünk a sütési idő lejártával kivenni a sütőből, hanem higgyük el, hogy miután kihűlt, igenis kissé megmerevedik a krém, pont annyira, hogy ne folyjon el, de még nagyon lágy és finom maradjon. Garantáltan így lesz! 

Hozzávalók a répatortához:

  • 20 dkg cukor
  • 75 ml étolaj
  • 2 ek narancslé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 1 tk Dr. Oetker Sütőpor

  • 1/2 tk szódabikarbóna

  • 1/2 tk őrölt fahéj

  • 1/2 tk só

  • 11 dkg liszt

  • 1,5 csésze finomra reszelt sárgarépa (3 közepes db)

  • 5 dkg darált dió

Hozzávalók a cheesecake krémhez:

  • 75 dkg krémsajt
  • 3 egész tojás

  • 12 dkg cukor

  • 1 rúd vanília kikapart magjai

  • 1 csipet só

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top