Gasztro

Perecet, perecet, szeretik a gyerekek – és mindenki más is :)

Kívül ropogós, belül puha: ilyen a tökéletes perec!

Ez a recept a klasszikus philadelphiai perec egyik változata. Kívül nagyon ropogós, belül viszont puha. Általában valamilyen mártogatós szósszal eszik, vagy csak egyszerű mustárral, de én most lekentem vajjal, miután kivettem a sütőből, így kár lenne elnyomni a csodálatos vajillatot és -ízt. 
A philadelphiaiak nagyon büszkék a perecükre, az iparitól kezdve – amit gyárban készítenek, és nem is főzik, csak gőzölik – a házi, szinte már művészi és ennek megfelelően nagyon drága perecig minden megtalálható náluk. 
Nálunk ez a kedvenc film- vagy meccsnéző nasi, a férjeméknek sörrel, a gyerekeknek szénsavas jeges teával.

Két részletben dolgozunk, először pillanatok alatt elkészítjük a tésztát, majd lefagyasztjuk, és legközelebb sütjük. Minimum 3 órára szükséges a fagyasztóba tenni, hogy valóban keményre fagyjon, de időt spórolni úgy tudunk, ha reggel munka előtt dagasztunk és formázunk, majd este munka után sütünk, vagy akár egy héttel előbb is lefagyaszthatjuk, hogy csak akkor kelljen elővenni, amikor épp perecre éhezünk.
 Ezzel a fagyasztós, majd főzős és sütős technikával bagelt is készíthetünk.

 

Perecet, perecet, szeretik a gyerekek – és mindenki más is :)


Hozzávalók a perechez:

  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 tk só
  • 1/2 ek méz
  • 375 g kenyérliszt
  • 1 tojás a kenéshez
  • nagy szemű só a szóráshoz

  • 2 ek szódabikarbóna a főzővízhez

  • 7 dkg vaj a kenéshez

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top