Gasztro

Egy hétig 6000 forintból – 4. rész

Hóvégi fillérmentő kísérletünk utolsó napjához érkeztünk, amikor is a bab, valamint a rizs is főszerepet kap.

A hetet végigfőztük, most 4 egyszerű recepttel és egy ínyenc édességgel zárjuk a spórolós programot. Íme, a hétvégi menü:

Reggeli: 

Hagymás tojásrántotta

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 1-2 darab (fejenként) tojás
  • ízlés szerint vöröshagyma
  • pirításhoz olaj
  • ízlés szerint őrölt bors
Kategóriareggeli
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Bár rántottát mindenki tud sütni, azért leírjuk a receptet. A zsiradékot felhevítjük, majd a felkockázott hagymát megpirítjuk rajta. Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet rá a felvert sózott, borsozott tojás. 5-8 perc alatt készre sütjük, attól függően, hogy ki mennyire szárazra sütve szereti.

 

 

Ebéd

 

Szalonnás, tésztás bableves

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 4 db sárgarépa
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 10 dkg (eltördelve, lehet más száraztészta is) spagettitészta
  • 40 dkg babkonzerv
  • 1 l húsleves
Kategórialeves
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A szalonnát egy serpenyőben süssük ropogósra, majd dobjuk rá a felvágott hagymát, sárgarépát, és pirítsuk együtt körülbelül 5 percig. Keverjük hozzá a leszűrt babot, paradicsompürét és a tésztát, öntsük fel a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. A tetejére szórjunk petrezselymet, és forrón tálaljuk.
 
Tipp: Tálaláskor reszelt sajttal és/vagy tejföllel tovább gazdagíthatjuk a levest.
 

Kókuszos tejberizs barackkal

Hozzávalók:

  • 5 dkg + 4 evőkanál cukor
  • 4 bögre tej
  • 2 bögre rizs
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4 db őszibarack
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tejet a kókuszreszelékkel felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst és lassan puhára főzzük, a végén cukrozzuk. A barackot felszeleteljük, a cukrot karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a barackot. Még melegen a tejberizsre kanalazzuk. 

 

Vacsora:

 

Héjában sült krumpl szalonnával és tejföllel

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg szalonna
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 db (fejenként) burgonya
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A krumplit a sütő rácsán megsütjük, majd konyharuhába tesszük. A szalonnát megpirítjuk. A krumplira tejfölt kanalazunk, majd sózzuk, borsozzuk, és végül rászedjük a szalonnát és a zsírját. 

 

 

 Az előző napok menüjét és receptjeit itt találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top