Gasztro

Ilyen finom csokigolyót még nem ettél!

Ki a csokit szereti, ezt a golyót is szereti. Lehet belőle vendégváró falatka, de akár húsvéti gasztroajándéknak is tökéletes.
Ilyen finom csokigolyót még nem ettél!

Ha szeretnéd idén csokitojás helyett/mellett valami mással is meglepni a locsolókat, a rokonokat, a  barátokat húsvétkor, akkor próbáld ki ezeket a mogyorós csokigolyókat.

Elrontani szinte lehetetlen! Arra kell csak vigyázni, hogy teljesen kihűljön a massza, mert csak úgy tudunk majd belőle szép gombócokat formázni. Készülhet tejcsokoládéból, vagy akár fehér csokoládéból is, ízesíthetjük őrölt gyömbérrel, fahéjjal, reszelt citrom- vagy narancshéjjal.

Mi most tortadarában és apróra vágott natúr mogyoróban forgattuk meg a kész gombócokat, de ugyanígy használhatunk akár kókuszreszeléket, akár színes szórócukrot is. Különleges és izgalmas az a gombóc, amit felaprított sós mogyoróban forgatunk meg.

A kész gombócokat hűtőben kell tartani. Bonbonosdobozban, szép celofántasakba csomagolva kedves – és nagyon finom – ajándék lesz húsvétkor.

Elkészítési idő: 35 perc + pihentetési idő

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín (nem felverve)
  • 6 dkg apróra vágott mogyoró

A bevonáshoz:

  • Dr. Oetker Tortadara kakaós
  • 5 dkg apróra vágott mogyoró

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top