Gasztro

Így lesz tökéletes az idén a mézeskalácsod!

A karácsony és a fűszeres-illatos mézeskalács szinte elválaszthatatlanok egymástól, szinte már a gondolatától ünnepi hangulatunk támad, ezért nem is várunk tovább, megkezdjük az idei hangolódást.
Így lesz tökéletes az idén a mézeskalácsod!

A mézeskalácssütés az egyik legjobb adventi program. Együtt a család, sül a mézeskalács, szól a karácsonyi zene, már égők díszítik az ablakokat, az adventi koszorú ott az asztalon, és isteni fűszeres illat lengi be a lakást. Vannak, akik aztán karácsonyig elteszik a megsütött mézeskalácsot, és a karácsonyfa-állítással egy időben teszik ki az ünnepi asztalra a finom süteményt, mások díszítésre is használják a mézeskalácsot. Komplett adventi koszorút is készíthetünk díszes mézeskalácsból, de lehet belőle ablakdísz, adventi naptár vagy ajándékkísérő is akár.

Érdemes különbséget tenni az evésre szánt mézeskalács és a dísznek szánt mézeskalács között. Előbbi esetben azonnal fogyasztható, puha mézeskalácsot érdemes sütni, mézeskalács házikót, díszt viszont inkább a keményebb tésztákból készítsünk, mert ezek nem annyira sérülékenyek, és a dísz is jobban megmarad rajtuk.

Így lesz tökéletes az idén a mézeskalácsod!

A puhább tésztában több a vaj, viszont kevesebb a méz és a cukor, fogyasztásra érdemes ezt választani. Ha mégsem lesz puha, akkor sincs nagy baj, tegyük fémdobozba a kicsit kemény mézeskalácsokat, rakjunk mellé egy félbevágott almát, és meg fog puhulni a tészta.

Tovább a teljes cikkhez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top