Gasztro

Mennyire egészséges a Rio Mare tonhal?

Annyira, hogy a finom termékekre még egy hollywoodi filmsztár sem tud nemet mondani!

A halfogyasztás pozitív élettani hatásai egyre szélesebb körben ismertek, de sajnos hazánkban még van mit javítani a statisztikákon. Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás csupán évi 4 kilogramm, míg az európai, tengerrel határos országokban ez a szám eléri a 20 kilogrammot is.
A Rio Mare épp ezért elkötelezett híve a halfogyasztás és a mediterrán ízek népszerűsítésének, nem véletlen, hogy a márka neve összefonódott a minőséggel. A Rio Mare csakis a legkiválóbb minőségű tonhalat használja fel termékeiben. A halak kiválogatása nagy odafigyeléssel történik, a konzervekbe pedig már csak tiszta olívaolaj és egy csipet só kerül a hal mellett: nincs tartósítószer, se mesterséges ízfokozók. A Rio Mare ráadásul a WWF-fel közösen tesz lépéseket a tengeri ökoszisztéma védelme, a járulékos halászat csökkentése és a hosszú távú fenntarthatóság érdekében.

Mennyire egészséges a Rio Mare tonhal?

Ezért a vásárló biztos lehet benne, hogy mindig ellenőrzött forrásból származó tonhalat fogyaszt, ha a Rio Mare termékeit választja. Mivel a hal fehérjében gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, már heti 1-2 adag elfogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák és a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez. A tonhalban található Omega 3 zsírsav pedig segít a fizikai és mentális egészség megőrzésében. Ha ez még nem lenne elég, a hal fontos vitamin- és foszforforrás is, ezért a helyes táplálkozásban kulcsszerepe van.
Ráadásul a tonhalkonzerv egy nagyon praktikus és sokoldalú termék, amely számtalan, gyorsan elkészíthető étel ízletes alapanyaga lehet. A finom fogásokhoz érdemes az olívaolajos vagy a sós leves tonhalkonzervet választani. De a Rio Mare termékpalettáján szerepelnek még készételek (Rio Mare Insalatissime), amelyeket bárhol, bármikor kényelmesen fogyaszthatunk, illetve ízletes, szendvicsekhez ideális pástétomok (Paték) is. Nem véletlen, hogy ez a sokszínűség Kevin Costnert is rabul ejtette, hiszen még az időhiányban szenvedő hollywoodi színésznek is van ideje egy finom Rio Maréra!

Mennyire egészséges a Rio Mare tonhal?

Kevin Costner, Oscar-díjas színész, akinek felejthetetlen alakításait az egész világ ismeri, az új nemzetközi arca a Rio Marénak.  Ő került annak a kampánynak az élére, ami a Rio Mare termékek hibátlan ízét és minőségét ünnepli az olasz hagyomány mellett: “eating well” and “living well”! Az “eating well” nemcsak azt jelenti, hogy minőségi termékeket választunk, és ízletes kombinációkat alkotunk belőlük, hanem azt is, hogy asztalunkat megosztjuk másokkal, ami szintén része az egészséges és kiegyensúlyozott életnek.

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top