Gasztro

Medvehagyma a kalácsban? Naná!

Az enyhén édes kalács nagyon finom lesz a friss medvehagymától, amiről szokás elmondani, hogy enyhén fokhagymaízű.
Medvehagyma a kalácsban? Naná!

A végeredmény valóban enyhe fokhagymás íz, és elképesztően finom illat! Legjobb jó sok puha vajjal megkenni a kész kalácsot, és még langyosan megenni, de persze egy kis sajttal is nagyon jó.

Sokan félnek a kalácstól, pedig igazából egy titka van: meg kell adni neki az időt, amíg a tészta megkel. Ha ezt nem sajnáljuk, akkor a kalács foszlós, levegős, könnyű lesz!

Ha időben eszünkbe jut, nem árt az összes alapanyagot szoba-hőmérsékletűre melegíteni a konyhapulton, azzal időt spórolhatunk meg a kelesztésnél, ha nem jéghideg tojást használunk.

Elkészítési idő: 130 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 zacskó Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 kicsi tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • kb. 2 dl langyos víz
  • 1 (2,5 dl) csésze apróra vágott medvehagyma

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top