Gasztro

Csokitojás helyett: marcipános húsvéti gasztroajándék házilag

Íme a tökéletes húsvéti gasztroajándék! Bár nem tojás alakú, ha szépen becsomagoljuk, és elrejtjük a csokitojások között, garantáltan nagy sikert fogunk aratni vele.
Csokitojás helyett: marcipános húsvéti gasztroajándék házilag

Nem kell hozzá más, csak egy muffinforma, jó minőségű csokoládé, marcipán, és már kezdődhet is az ajándékkészítés. Szilikon muffinformával egyszerűen elkészíthetjük a tallérokat, fém muffinsütő esetén muffinkapszlit kell a mélyedésekbe tenni, és azt kell csokoládéval kikenni.

Minden esetben fontos, hogy jó minőségű csokoládét használjunk, és temperáljuk a csokoládét. Ez utóbbi azért fontos, hogy a kész csoki fényes és roppanós legyen. A temperálás legegyszerűbb módja, ha először a felhasználandó csokoládénak a 2/3 részét olvasztjuk meg (vízgőz felett), majd letesszük a tálat a pultra, a maradék csokoládét már ott adjuk hozzá, és addig kevergetjük, míg az is teljesen elolvad. Akkor jó, ha egy kanál végét a csokiba mártva 2-3 perc alatt a csoki kezd megszilárdulni, és szép selymes fénye lesz. Temperálás nélkül a csoki egy idő után szürkés színű lesz, állaga megváltozik, és már nem olyan szép fényes, ezért ezt a lépést semmiképpen nem szabad kihagyni.

A töltelék lehet natúr marcipán, de ezt ízesíthetjük narancs- vagy citromhéjjal is, így nagyon finomak lesznek a kész tallérok.

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók 4-6 tallérhoz:

  • kb. 15 dkg étcsokoládé (60-70%-os)
  • 5 dkg Dr. Oetker Lübecki Marcipán massza (natúr)

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top