Gasztro

Már a boltok polcain a GMO-mentes termelésből származó sertéshús (X)

Hazánkban idén októbertől már kapható GMO-mentes termelésből származó sertéshús is a boltokban. Egyelőre 6 különböző termékkel találkozhattok a hűtők polcain, s készíthettek belőlük igazán finom húsos ételeket családotok vagy barátaitok számára.


Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a vásárlók körében a GMO-mentes termékek iránt. Ha szeretitek a sertéshúst és szívesen készítenétek belőle finomabbnál finomabb fogásokat, ugyanakkor fontos számotokra, hogy az általatok feldolgozott hús olyan állatból származzon, mely génmódosított szervezetektől mentes takarmányon nevelkedett, próbáljátok ki az újonnan – „PICK Friss hús” márkanév alatt – forgalomba hozott GMO-mentes termelésből származó sertéshúsokat. Választhattok, hogy karajból, combból, tarjából vagy darált húsból készítitek el kedvenc fogásotokat, esetleg egy finom székelykáposztát főztök az oldalasból, vagy nekifogtok az igazi ínyencségnek ígérkező szalonnába göngyölt szűzpecsenye megsütésének.


A fogyasztók részéről felmerülő egyre erősödő igényre reagálva az MCS Vágóhíd Zrt. idén októberben lépett piacra új, védőgázas csomagolású, GMO-mentes termelésből származó sertéshús termékeivel. A címkéken jól látható módon jelölve van, hogy a termék GMO-mentes termelésből származik, így egyértelműen felismerhetőek a hűtők polcain.  


Ahhoz, hogy az asztalaitokra „GMO-mentes termelésből” jelölésű termékek kerülhessenek, szigorú hazai és nemzetközi szabályozásoknak kell eleget tennie a gyártónak. A Bonafarm Csoport és az MCS Vágóhíd Zrt. stratégiai együttműködése keretében megvalósult többéves termék-, minőségbiztosítási-, valamint nyomonkövetésirendszer-fejlesztés révén biztosított az, hogy a termékek valóban GMO-mentesek (az állatok a teljes élettartam alatt GMO-mentes takarmányt ettek).


A GMO-mentes termelésből származó húsok egyelőre a TESCO üzleteiben vásárolhatóak meg, de már folynak a tárgyalások más hazai áruházláncokkal is, így már csak idő kérdése, hogy a legtöbb hazai kiskereskedelmi üzletben megvásárolhatóak legyenek a „PICK Friss hús” termékek. 

Jó étvágyat kívánunk a finom, GMO-mentes termelésből származó sertéshúsból készült ételekhez!




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top