Gasztro

A tökéletes karácsonyi reggeli: mézeskalácsos kakaós csiga

A kakaós csiga az egyik legjobb péksütemény, kicsik és nagyok egyaránt imádják, különösen ha nem a boltban vesszük, hanem mi magunk sütjük meg.
A tökéletes karácsonyi reggeli: mézeskalácsos kakaós csiga

Elkészítésekor érvényes a kelt tésztákra jellemző három fontos szabály: a tej ne legyen forró, a lisztet szitáljuk át, és tartsuk be a kelesztési időket. Formázása egyszerű: a kinyújtott, töltelékkel megkent tésztát feltekerjük, ezt a tekercset éles késsel feldaraboljuk, majd az így kapott csigákat sütőpapíros tepsire fektetjük.

A kakaós tölteléket feldobhatjuk egy kis reszelt narancshéjjal, vagy akár citromhéj és őrölt gyömbér keverékével, de nagyon finom őrölt fahéjjal, csokis mogyorókrémmel vagy vaníliakrémmel töltve is. Fontos, hogy a töltelék ne legyen túl híg, ezért az olvasztott vajas keveréket hagyni kell egy kicsit dermedni, és így kenni a tésztára.

Ez a mai kakaós csiga mézeskalács-fűszerkeverékkel készült, érdemes elkészíteni az ünnepek alatt, egy pohár forró tejjel mennyei reggeli lesz belőle.

Elkészítési idő: 120 perc (kelesztési időkkel együtt)

Hozzávalók 12–16 db-hoz:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 3 dl tej
  • 6 dkg vaj megolvasztva
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 7 dkg vaj
  • 7 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top