Gasztro

Kezdődik a kalácsszezon!

A kalács nem vész el, csak átalakul. Húsvét után a legjobb, ami történhet a maradékkal, ha kalácspuding készül belőle!
Kezdődik a kalácsszezon!

Van úgy, hogy néha túl sok húsvéti kalácsot sütünk, és nem fogy el az összes az ünnepek végére. Ilyenkor kár lenne kidobni a maradékot, érdemes inkább újrahasznosítani! Ennek az egyik legjobb módja a kalácspuding-készítés. A darabokra tépett vagy vágott szikkadt kalács a vaníliás-tejes keverékben puhára sülve már önmagában is nagyon finom, de ha szórunk mellé meggyet is, még jobb lesz a végeredmény.

Készülhet egy- vagy kétszemélyes sütőedényekben, vagy akár nagyobb sütőtálban, és variálhatjuk az ízeket is. Meggy helyett kerülhet bele bármilyen (mirelit) bogyós gyümölcs, vagy akár banán, esetleg körte, a kalácsra csorgathatunk egy kis lekvárt, vagy főzött narancs- vagy mandulakrémet, de ha megszórjuk darált dióval és csokidarabkákkal, úgy is nagyon finom lesz. Ha a tetejére még tojáshabot is készítünk, igazán elegáns desszertet kapunk, ami egy hétvégi családi ebéden is megállja a helyét. Tartalmasabb leves után akár második fogásként is kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók 2×2 főre:

  • 50 dkg szikkadt kalács
  • 4 dl tej
  • 2 dl habtejszín (nem felverve)
  • 4 db tojás
  • 2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 30-40 dkg magozott meggy (befőtt)
  • kevés vaj a sütőtál kikenéséhez

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top