Gasztro

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rugelach

Tésztája a krémsajt miatt lesz igazán finom, a tölteléke pedig a karácsony maga. Így készül a hobbiszakácsok kedvenc süteménye: a rugelach.

Hagyományos rugelach

Tészta:

  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 5 dkg barna cukor
  • 2 ek sima cukor
  • 2 tk fahéj
  • 5 dkg aranymazsola
  • 10 dkg mandula vagy dió
  • 6 ek baracklekvár

Tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • 2 ek tej
  • kristálycukor fahéjjal elkeverve

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top