Gasztro

Így készíts zabkását a kávéfőződben – videó

Az egészségtudatosok Bibliájának alfája és omegája a zab, szóval nem árt tudni még egy egyszerű módszert, amivel bárhol elkészíthető a reggeli kása.

Mindenki tudja, hogy egy tökéletes nap zabkásával kezdődik. És a közhiedelemmel ellentétben a zabkásával kapcsolatos nehézségek közül a valamelyest szokatlan íz vagy állag még a legkönnyebben áthidalható. Megszokod, ízesíted, megszereted. Mehet bele gyümölcs, aszalt gyümölcs, magvak, vagy igazi kertvárosi feleségként még az aktuálisan trendingelő bioakármit is belerakhatjuk. A baj nem ezzel van. Hanem…

Az elkészítés. Én a magam részéről egészen old school módon egy fazékban szoktam megfőzni (egy rész tejjel és egy rész vízzel), de itt szemfülesnek kell lenni, mert ha nem áztatjuk be azonnal, akkor tragédia lesz elmosogatni. Hallottam már éjszaka alatt megpuhuló zabkeverékről is, de olyanról is, aki mikróban készíti el.

Mivel utóbbi amúgy is kétes hírű konyhai eszköz, ideje, hogy egy másik, többnyire nagy becsben tartott konyhai géphez forduljunk bizalommal, jelesül a kávéfőzőhöz! Az egyszerű, de nagyszerű kávéfőzős-zabkásás technika egyébként azért is jó, mert ha beválik a módszer, még utazások során sem kell lemondani a királyi reggeliről! Ráadásul az egész egyszerű, mint egy tál bableves!

Forrás: LittleThings

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top