Gasztro

Már most mentsd el ezt a receptet, húsvétkor jól fog jönni!

Az olasz húsvéti kalács tulajdonképpen a belesütött főtt tojástól lesz húsvéti. Nekem azonnal a tavaszt juttatja eszembe, amikor meglátom, úgyhogy már februárban is többször megsütöm, hogy egy kis vidámságot hozzon a konyhámba.
Már most mentsd el ezt a receptet, húsvétkor jól fog jönni!

Reggelire tökéletes.
Ha a tésztát este bedagasztjuk, majd azonnal a hűtőbe tesszük, akkor reggel csak meg kell formázni, és már lehet is sütni, a hűtőben is szép lassan megkel egy éjszaka alatt, mire a sütő felfűt.

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 7 dkg cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg puha vaj
  • ½ dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 4 db főtt tojás
  • + 1 tojás a lekenéshez

 Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top