Gasztro

Villámgyors és mennyei: zárd ezzel a húsvétot!

Ha már minden elfogyott, de még mindig vágytok valami édességre, ezt a joghurthabot pillanatok alatt elkészíthetitek.

Egyszerű, gyors, üde:  ez a pohárkrém már egy igazi tavaszi desszert. Vendégváró finomságnak is tökéletes, amit ráadásul előre elkészíthetünk, így tálaláskor már csak a friss gyümölcsöt kell feldarabolni, és kész is az édességünk.

A Zselatin fixszel egyszerű a dolgunk, csak a krémhez kell adni, és alaposan elkeverni. Nem kell melegíteni, csak beleszórni és már keverhetjük is.  Adhatunk a habhoz vanília helyett citromhéjat, narancshéjat, csokidarabkákat, vagy akár gyümölcspürét is. A tetejére eper helyett kerülhet málna, ribizli, szeder, áfonya, de banánnal és apróra darabolt aszalt gyümölcsökkel is ki lehet próbálni.

Készíthetünk belőle réteges pohárkrémet is:  ekkor érdemes egy réteg habra egy réteg kisebb darabokra tört/vágott babapiskótát vagy piskótát helyezni, majd újabb réteg hab és újabb réteg piskóta következhet. Minden esetben habbal zárjuk a sort, és a tetejére a gyümölcsöt csak közvetlenül tálalás előtt tegyük rá.

 

Villámgyors és mennyei: zárd ezzel a húsvétot!

Hozzávalók 2-4 adaghoz:

  • 2 dl hideg habtejszín
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix

A tetejére:

  • friss eper, áfonya

Kattints tovább a teljes receptre >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top