Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Toszkán kenyérsalátát

A toszkán kenyérsaláta jó példa a falusi olasz konyha takarékosságára, hiszen az alapja a száraz kenyér, amelyet a lédús paradicsom és az extra szűz olívaolaj varázsol újra fogyaszthatóvá.

Panzanella – toszkán kenyérsaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg jó minőségű, száraz fehér kenyér
  • 5 darab érett paradicsom
  • 2 fej lila hagyma
  • fél kígyóuborka
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • egy csokor friss bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj
  • fehérborecet
  • só, bors

Kockázzuk fel a kenyeret, a paradicsomot és az uborkát. Rusztikus étel, lehet mindent jó nagyra vágni. Keverjük össze az alapanyagokat, és locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal és egy kis borecettel.

Adjuk hozzá a felszelt lila hagymát, a fokhagymát, az összetépkedett bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pár órát állni a hűtőben. Csak jó minőségű alapanyagból érdemes készíteni!

Mit főzzek ma vacsira? Toszkán kenyérsalátát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top