Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Piláfot!

A piláf a tökéletes példája annak, hogy hogyan lehet az otthoni maradékokból finom vacsorát összedobni. Török étel, hasonlít a rizses húshoz, csak épp jóval gazdagabb.

Rizses piláf

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell, kockára vágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa, kockára vágva
  • 15 dkg gomba, apróra vágva
  • 20 dkg barna rizs
  • 3 evőkanál olaj
  • 3-4 dl húsleves (kockából is készíthető)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál majoránna
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy nagyobb teflonserpenyőben olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csirkehúst, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a rizst, a répát, a zúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel, hozzászórjuk a majoránnát. Alacsonyabb lángon 15 percig főzzük, míg a rizsszemek megduzzadnak. Hozzátesszük a gombát, és ellenőrizzük, megpuhult-e a rizs, majd még néhány percig hagyjuk főni. Levesszük a tűzről, és fedő alatt még hagyjuk néhány percig párolódni.

Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Piláfot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top