Gasztro

Gombaragu, amit te is imádni fogsz!

A munkával teli hétköznapok forgatagában jólesik hazamenni és készíteni valami finomat, szépen megterített asztalhoz leülni, és egy gyönyörűen tálalt étel mellett, szeretteinkkel elkölteni a vacsorát.

Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, mindig jól jön egy egyszerűen elkészíthető, nem túl időigényes recept, melyhez az egyik legalkalmasabb hús a csirkemell. Sokan szeretik és gyorsan átsül, nem kell órákat a serpenyő vagy a sütő mellett állni, hogy elkészüljön a vacsora. Nálunk a legpraktikusabb ebből a szempontból a natúr roston csirke egy kis sóval, borssal ízesítve, hiszen így remekül variálható egy-egy finom szósszal. 

Gombaragu amit Te is imádni fogsz!

Tudom, a gomba sokakat megosztó alapanyag, pedig számos kedvező élettani hatást tulajdoníthatunk neki. Többek között remek fehérjeforrás, így a húsmentes táplálkozásba is nagyszerűen beilleszthető. Egy finoman elkészített gombaragu egy tányér párolt rizzsel remek vacsora lehet.

A gomba remek vitamin- és ásványianyag-forrás is, így most egy remek gombaragut hoztunk, hogy újabb rajongókat szerezzünk ennek a nagyszerű alapanyagnak.

 

Roston csirkemell tárkonyos gombaraguval

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 dl MEGGLE Mesterkrém
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk szárított tárkony
  • 25 dkg laskagomba
  • 25 dkg csiperke gomba
  • fél citrom leve
  • só, bors
Kategóriafőétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csiperkét meghámozom, felszeletelem. A laskagombát felcsíkozom, a vöröshagymát vékony szeletekre vágom. A felszeletelt vöröshagymát, kevés olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a gombákat és felpirítom. Amikor a gombák megpirultak, megszórom a tárkonnyal, ráfacsarom a citromlevet, hozzáadom a mesterkrémet, sózom, borsozom és összeforralom. A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom majd egy előre felhevített grillserpenyőben, hirtelen mind két oldalát aranybarnára sütöm és a gombaraguval tálalom.   Köretként adhatunk hozzá quinoát, bulgurt vagy párolt rizst.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top