Gasztro

Gluténmentes baconös-cukkinis muffinok – a tökéletes reggeli

Turbózd fel a reggelit egy ilyen laktató, tojásból készülő muffinnal, amibe kerül cukkini és bacon is - ráadásul az egész teljesen gluténmentes!

Az ember állandóan keresi az újabb és újabb reggeliötleteket, amikkel kiléphet a müzli, rántotta és zabkása bizonyos idő után szinte őrjítővé váló körforgásából, de az is tény, hogy nem szeretük sokat bajlódni az ételekkel reggelente.

Minden szempontból tökéletesek lehetnek ezek a tojásos muffinok, amikhez alig kell néhány hozzávaló, és pikk-pakk elkészülnek a mutatós, ízletes falatok!

Hozzávalók:

  • 6 csík bacon
  • 9 tojás
  • 1/4 csésze tej vagy víz
  • Só és bors
  • 1 nagy cukkini lereszelve
  • 1/2 csésze reszelt sajt
Gluténmentes baconös-cukkinis muffinok - a tökéletes reggeli 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, egy muffinsütőben zsírozzuk ki a formák belsejét!

2. Egy kis serpenyőben süssük ropogósra a bacon szeleteket! A kész szalonnát tegyük papírtörlőre, majd ha kihűlt, vágjuk kisebb darabokra!

3. Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és a sót illetve borsot ízlés szerint. Dobjuk bele a reszelt cukkinit, a bacont és a sajtot is!

4. A tojásos keveréket töltsük a formákba és nagyjából 25-30 perc alatt süssük aranybarnára a muffinokat!

Greatist

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top