Gesztenyés-tejszínes sarok

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
„Ha ezt egyszer kipróbálod, rendszeresen fogod készíteni!”
2017. 03. 29. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A gesztenye általában téli csemegének van kategorizálva, de egész évben remek alapanyaga a desszerteknek, legalábbis annak, aki szereti, mert aki egyszer behódol ennek a remek alapanyagnak, azután sosem tudja, hol a vége.

Gesztenyés-tejszínes sarok

Ha gesztenye, akkor tejszínhab, és valóban, az egyik legjobb párosítás, egyszerűen imádják egymást, és ezáltal imádjuk mi is... ezért is olyan nagyszerű ez a sütemény. Egyszerre kényezteti a szemet és az ízlelőbimbókat. Vékony tészta, nagyszerű gesztenyés krém és fantasztikus, lágy tejszínhab a tetején. Ha szeretnénk megálmodni valami varázslatosan finom, hihetetlen könnyed sütikét, akkor sem tudnánk ennél jobbat kitalálni.

Gesztenyés-tejszínes sarok

Hozzávalók a tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg barnacukor

Gesztenyés krémhez:

  • 5 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 ek rum
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg gesztenyemassza

Habhoz:

  • 2,5 dl Meggle Cukrászhab
Kategória desszert
Elkészítési idő 50 perc
Nehézségi szint könnyű
Gesztenyés-tejszínes sarok

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, amivel óvatosan elkeverjük, végül jöhet hozzá a sütőporral, kakaóval elkevert liszt és összeforgatjuk.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő, sütőnként változhat, így végezzünk tűpróbát és ha már nem ragad a tészta a tűre, tökéletes a tészta.

A süteményt hagyjuk kihűlni és közben elkészítjük a krémet.

A tejből, a cukorral és a pudingporral pudingot főzünk, ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Ha a puding kihűlt, kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a gesztenye masszát, a rumot és addig kavarjuk, amíg finom krémet kapunk.

A gesztenye masszát a kihűlt tésztára kenjük, a tetejére pedig jöhet a felvert cukrászbab.
Ízlés szerint reszelt csokoládéval, kakaóporral, gesztenyedarabkákkal díszítjük.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus