Gasztro

A fordított almatorta húsvétkor is a sütik sztárja lesz

A fordított almatorta népszerűsége töretlen: télen, nyáron, tavasszal és ősszel is imádjuk. Most épp a húsvéti asztal dísze lesz.

Fordított tortát azért érdemes sütni, mert gyorsan elkészül, nagyon jól mutat rajta a sok-sok karamellizálódott gyümölcs, és isteni finom a karamell a tetején. Fagyival még finomabb, így tél végén is találhatunk tökéletes alkalmat a fagyizásra. A tészta fagyasztható, így érdemes nagyobb adagot készíteni, hogy legközelebb már azzal se kelljen fáradni.

A fordított almatorta húsvétkor is a sütik sztárja lesz

Hozzávalók a fordított almatorta tésztájához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • néhány ek. hideg víz
  • 5 dkg porcukor

Hozzávalók a fordított almatortához:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 savanykás alma
  • 1 db vaníliarúd vagy 1 csomag vaníliás cukor

Kattints tovább a teljes receptre >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top