Gasztro

Recept: villámgyors fahéjas pite

Gyors és látványos recept, ami ráadásul tuti függőséget okoz.

Expressz fahéjas pite

Hozzávalók:

  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 tubus (díszítésnek) sűrített tej
  • fél csésze barnacukor
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál (olvasztott) vaj
  • 3 db tojás
  • 20 dkg pekándió
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tésztát kibontjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a fahéjjal elkevert kristálycukorral. Szorosan feltekerjük, majd fél centi vastagságú szeletek vágunk. Egy pitesütő tepsibe fektetjük a szeleteket, majd belenyomkodjuk úgy, hogy ne legyen szabad felület. A barna cukrot elkeverjük a tojásokkal, a tejszínnel és a vaníliás cukorral. Ráöntjük a tésztára, majd mehet rá a dió. (Akármilyen csonthéjasat használhatunk.) 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Majd meglocsoljuk a sűrített tejjel és tálaljuk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top