Gasztro

Ellenállhatatlan epres süti – azonnal kedvenc lesz belőle

Ez az epres süti lesz az idei kedvenc!
Ellenállhatatlan epres süti - azonnal kedvenc lesz belőle

Az epres galette egy szuper választás, ha egyszerű, szép és finom édességet szeretnél sütni a húsvéti napokban.

A titok a könnyű, omlós tésztában és a sok-sok eperben rejlik. Arra kell csak vigyázni, hogy a tésztát gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és pihentessük legalább 30 percig a hűtőben. Ezután kinyújtjuk, és tetszőleges méretű köröket vágunk ki belőle.

Készíthetünk két nagyobb galette-et is, de mi most egyszemélyes adagokat sütöttünk. A tésztára kevés eperlekvárt kentünk, de lehet más lekvárokkal is kísérletezni. Nagyon finom a galette körtével, almával, fügével vagy barackkal is – a szépen felszeletelt gyümölcsökkel kirakott édesség minden évszakban jól mutat az asztalon.

Langyosan a legfinomabb, kínálhatjuk magában vagy vaníliafagylalttal, és akkor is nagyon finom, ha pirított mandulával szórjuk meg a tetejét.

Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés

Hozzávalók 4-6 kisebb lepényhez: 

  • 22 dkg liszt
  • 17 dkg hideg vaj
  • 2 evőkanál Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2-3 evőkanál hideg víz
  • 40 dkg eper
  • 4-5 evőkanál eperlekvár
  • 1 evőkanál Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 tojás a lekenéshez

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top