Gasztro

Egészséges nassolnivalók, amiket bárhová magaddal vihetsz

Azt hisszük, a nagy sietségben csak egy szelet csokit tudunk magunkkal vinni, hiszen az egészséges párolt brokkolit nem lehet a metrón falatozni. Azért van megoldás az egészséges nassolnivaló problémájára.

1. Friss gyümölcs

Talán nem jut eszünkbe olyan gyakran, de nincs is jobb, mint felkapni egy csodás, piros almát vagy egy napsárga banánt és nekivágni a feladatoknak. Nem lesz lelkiismeret-furdalás és adunk a vitaminszükségletnek is!

2. Aszalt gyümölcs

Ha édesebb finomságra vágynánk, akkor sem kell egyből az édességes sor környékén ólálkodni. Az aszalt gyümölcsök (vagy akár a magokkal dúsított diákcsemegék) kiváló alternatívát jelenthetnek a csokoládé helyett, és útközben is gond nélkül falatozhatunk belőlük. Azért azt ne feledjük, hogy az ilyen előre zacskózott termékekben akad azért hozzáadott cukor – szóval csak óvatosan.

3. Házi készítésű energiaszelet 

Nem biztos, hogy akkor járunk a legjobban, ha az üzletek polcain kapható müzli- és energiaszeletek után nyúlunk. Ilyet magunk is tudunk készíteni, telerakhatjuk csupa jóval, és legalább pontosan tudjuk, mit eszünk. Itt van például egy recept.

Egészséges nassolnivalók, amiket bárhová magaddal vihetsz

4. Zöldségchips

Ha inkább valami sós ropogtatnivalóra vágynánk, készítsünk magunknak isteni zöldségchipset. Készülhet répából, paradicsomból, sütőtökből vagy céklából is – itt egy csomó recept, mindet érdemes kipróbálni.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top