Gasztro

Már tudjuk, milyen kalácsot fogsz húsvétkor sütni

Ez az a kalács, ami még ki sem hűlt, de már el is fogyott. Nem lehet megállni egy szeletnél!
Már tudjuk, milyen kalácsot fogsz húsvétkor sütni

Húsvétkor érdemes a klasszikus fonott kalács mellett egy-két töltött kalácsot is készíteni, ez a diós-lekváros például nemcsak gyönyörű, de nagyon finom is: mintha egyenesen a pékségből hoztuk volna!

A formázása hasonló a babka típusú kalácsokéhoz. A töltelékkel együtt feltekert tésztát hosszában elvágjuk, és összefonjuk. Érdemes elsőre határozott mozdulattal végigvágni a tésztát, majd a szétnyíló szálakat néhány laza mozdulattal összetekerni. Kör alakú helyett természetesen készülhet szögletes, hosszúkás formában is.

Süthetjük dió helyett darált mákkal, de nagyon finom a csokikrémes, kókuszos és vaníliakrémes kalács is. Szórhatunk bele apróra vágott aszalt gyümölcsöket, reszelt étcsokoládét, aprított diót vagy mandulát is.

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

 A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • néhány evőkanál sárgabaracklekvár

+ 1 tojás a lekenéshez

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top