Gasztro

Ha csak egy kekszet sütnél húsvétkor, ez legyen az!

Egyszerű, tökéletes, egyszerűen tökéletes. Ha csak egy kekszet akartok sütni húsvétkor, akkor ez legyen az!
Ha csak egy kekszet sütnél húsvétkor, ez legyen az!

Mindig jó, ha a hagyományos sütemények és a húsvéti kalács mellett van néhány olyan apró édes falat, amit még akkor is elropogtatnak a vendégek, ha egyébként már telítődtek a húsvéti finomságokkal. Ez a keksz pont ilyen, még egy kiadós húsvéti ebéd vagy reggeli után is nagyon jólesik.

Nincs benne különleges fűszer, sem beszerezhetetlen alapanyag, csak 5 egyszerű hozzávaló, amiből szuper finom keksz lesz. Nem alaktartó, így a kiszúrókra nem lesz szükség, a masszát egyszerűen csak össze kell keverni, majd gombócozni-lapítani. A diót mandulával is helyettesíthetjük, és ki lehet próbálni egy pici őrölt fahéjjal vagy gyömbérrel ízesítve is.

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vaníliás cukor
  • 3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 2 db tojás

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top