Gasztro

Az ünnepi menü tökéletes zárása: csokis-diós parfé

Kókusztejjel készül ez a parfé, de nemcsak a laktózérzékenyek fogják szeretni, hanem az egész család.
Az ünnepi menü tökéletes zárása: csokis-diós parfé

A kókusztej ugyanis nagyon finom desszertekben, és annak sem kell félnie, aki esetleg a kókuszt nem kedveli, ugyanis egyáltalán nem lesz végül kókuszíze a parfénak.

A valódi, sűrű, adalékanyag-mentes kókusztejet majdnem ugyanúgy fel lehet verni habnak, mint a tejszínt, úgyhogy tökéletes parféalapanyag. A klassz krémességet pedig éppen jó arányban töri meg a roppanós csokoládélapok és a karamellizált dió keveréke.

Egy hónapig tökéletes marad a fagyasztóban.

Hozzávalók:

  • 26 dkg cukor
  • 10 dkg dióbél
  • 4 db tojássárgája
  • 5 dkg méz
  • 2+3 dl kókusztej
  • 0,5 dl rum
  • 1 doboz Dr. Oetker Csokoládélapok

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top