Gasztro

A legeslegjobb palacsinta!

Igazi finomság az édesszájúaknak. Egy tökéletes reggeli, ami a húsvéti szünidő alatt egész biztosan a család kedvence lesz.
A legeslegjobb palacsinta!

Minden palacsintának megvan a maga ideje. A hagyományos túrós vagy lekváros palacsinta remek édesség egy kiadós leves után, a francia crêpes típusú palacsinta akár egy elegáns vacsora záróakkordja is lehet, az amerikai palacsinta pedig maga az ideális reggeli.

Nagyon egyszerű elkészíteni, szépen tálalható és millió módon variálható. A klasszikus amerikai palacsintát juharsziruppal és ropogósra sütött baconnel kínálják, de nálunk inkább az édes verziók népszerűek. A kókuszos, almás, kakaós és mandulás amerikai palacsinta is nagyon finom, de talán ez a banános a legeslegfinomabb. Különösen karamellszósszal, amit érdemes előző nap elkészíteni, így reggel csak a palacsintát kell kisütni, és már kész is az isteni reggeli.

Elkészítési idő: 60-70 perc

Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:

  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 2 db banán

A karamellszószhoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 dkg vaj

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top