Gasztro

Így hozd ki a maximumot egy forrócsokiból!

Szigorú értelemben ez bizony nem is forrócsoki, mert tej is van benne, hanem inkább egy komoly kakaó, de a meglehetősen nagy mennyiségű csokoládétól és a pici alkoholtól mégis inkább a forrócsokik közé sorolhatjuk, hiszen gyereknek soha nem adnánk.

 

Így hozd ki a maximumot egy forrócsokiból!

De mi, felnőttek is megérdemlünk egy kényeztető, forró, édes, csokoládés italt, nem igaz?
Nyugodtan ihatjuk este is, mert bár a csokoládénak van némi élénkítő hatása, azt pont ellensúlyozza a krémlikőr, így garantált a kellemes este!
Talán picit meglepő az alapanyagok között a só, de egyáltalán nem lehet érezni a végeredményen, viszont az összes fűszer, sőt még a cukor ízét is felerősíti.

Elkészítési idő: 12 perc

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 20 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
  • 1 dl víz
  • 4 ek forró víz
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • ½ kk őrölt kardamom
  • késhegynyi csilipor
  • ½ kk finomra reszelt narancshéj
  • 1 kk mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 dl krémlikőr
  • 3 dl tej
  • 1 kk Dr. Oetker Dekorcukor

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top