Gasztro

5 tipp a tökéletes házi hamburgerhez

A jó idővel a házi burgerkészítés szezonja is beindul, ami nemcsak grillrács mellett lehetséges, hanem saját városi konyhánkban is. A legnagyobb előnye, hogy otthon minden éttermi hamburgernél finomabbat csinálhatunk, persze ha nem követünk el néhány amatőr hibát.

1. A lényeg a hús

A hamburger szíve a bucik közé ékelt szaftos húspogácsa. A hangsúly pedig a szaftoson van, hiszen itt nem kell finomkodni a sovány húsokkal, minél zsírosabb a marha, annál istenibb lesz a burgerünk. Válasszunk jó minőségű, de zsíros marhahúst, ha pedig bizonytalanok vagyunk, konzultáljunk hentesünkkel!

2. Fűszerezz bátran!

A másik alapvető hiba a hús óvatoskodó fűszerezése, amitől mindenféle mártás és zöldség ellenére is jellegtelen ízű lesz a burgerünk. Ne sajnáljuk a sót és a borsot, amikor a húspogácsákat készítjük, ezek hozzák ki a hús természetes ízét, és segítenek a ropogós kéreg kialakításában is.

3. Tűzforrón

Az is fontos, hogy az olaj, amelyben a húst sütjük, elég forró legyen, hiszen így érhetjük el a hús kívül ropogós, belül krémes állagát.

5 tipp a tökéletes házi hamburgerhez

4. Az ördög a részletekben

A hamburgerkészítés egyik legalapvetőbb titka a türelem és a részletekre való odafigyelés. Most nem egy reggeli sajtos szendvicset készítesz, amelybe csak úgy belepakolod a feltéteket. Figyelj például arra, hogy az összeállítás előtt megpirítsd a bucikat; hogy a zöldségek frissek és hidegek maradjanak felhasználás előtt; hogy ízletes, jó minőségű alapanyagokat válogass össze!

5. Légy türelemmel!

Tudjuk, hogy nagy a kísértés, de a hús kisütése, illetve a burger összeállítása után várj öt percet, mielőtt beleharapnál csodálatos teremtményedbe. Ez idő alatt a húsban lévő nedvek szétáradnak, és bezáródnak a hús szövetébe, így csak még szaftosabb lesz a végeredmény!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top