Gasztro

10 tipp, hogy ne romoljon rád az étel

Ha nem tanuljuk meg ügyesen beosztani azt, amink van, csak tékozlunk, bele a nagyvilágba.

Ezért érdemes most leporolni ezt a gyors és velős videót a Lifehackertől, apró tippekkel segít megelőzni a pazarlást. A kezdők és a haladók is találhatnak benne újdonságokat.

1. Tovább friss marad a banán, ha a szárát háztartási fóliába csomagolod.
2. A zöld fűszereket tartósítsd jégkockatartóban olívaolaj alatt!
3. Ha nem akarod, hogy jégkristályok nőjenek a fagyasztóban a jégkrém tetejére, akkor igazítsd méretre a dobozát, hogy kevesebb levegővel érintkezzen!
4. Tárold a krumplikat alma mellett, hogy ne induljanak csírázásnak!
5. A paradicsomokat úgy tárold, hogy a száruk lefelé álljon, így később romlanak meg!
6-7. A citromot érdemes hűtőben tartani, a kenyeret viszont szobahőmérsékleten.
8. A tejtermékeket érdemes a hűtő felső polcán tárolni, mert ott hidegebb van.
9. Ha unod, hogy hamar megromlik a málna, oszd el több tartóban egyetlen rétegben, hogy a szemek ne nyomják meg egymást!
10. Az avokádókrémre érdemes egy réteg vizet önteni, mielőtt hűtőbe rakjuk, így nem barnul meg a teteje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top