Gasztro

Harry herceg és jegyese formabontó tortát választott az esküvőre

A brit herceg és amerikai szerelme rendhagyó édességet választott a jeles napra, azonban nem ez az egyetlen különlegessége a közelgő esküvőnek.

Harry herceg és Meghan Markle eljegyzésének híre bejárta az egész világot. Az NLCafé olvasói is találkozhattak a hírrel, hogy a fiatalok kitűzték az esküvő napját. Most pedig az is kiderült, hogy milyen desszertet szolgálnak majd fel a frigyet követően és mi ennek a jelentősége.

Harry herceg mintha épp megkóstolta volna a kiválasztott tortát (Fotó: Getty Images)

A The Telegraph brit lap értesülései szerint ugyanis Harry és Meghan a régi hagyománnyal szakítva úgy határoztak, hogy az esküvői torta banános ízesítésű legyen. Ez egyrészt Harry kedvence, másrészt Meghan Markle még tavaly szeptemberben az alábbi fotóval kívánt szép álmokat a világnak, a jól értesült bennfentesek szerint pedig ez már egy titkos üzenet volt Harrynek, akivel akkortájt hozták hírbe az amerikai színésznőt.

A torta választása egyébként azért megy szembe a tradíciókkal, mert a gyümölcsös ízesítésű tortákat hagyományosan a királyi családban születő gyerekek keresztelőjén szokták felszolgálni. Vilmos herceg és Katalin hercegnő esküvőjén például egy csokoládés kekszdarabokból készült édesség került az asztalra a Buckingham-palotában.

Harry és Meghan esküvője azonban nemcsak ezért hagyományromboló, hanem azért is, mert a királyi család tradícióival szemben nem hétköznap tartják majd, hanem 2018. május 26-án, szombaton. A helyszín a Windsor-kastély lesz, ahol a herceget megkeresztelték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top