Gasztro

Készíts mennyei és egészséges vegán karfiollevest!

Ennél egészségesebb ételt nem is tudunk ma mutatni.

Bár nem mindenki szereti a karfiolt, de aki odavan érte, nem hagyhatja ki ezt a szuper, vegán karfiol leves receptet. Akár már most hétvégén is elkészítheted. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

3 teáskanál olívaolaj
650-700 gramm apróra vágott karfiol 
125 gramm durván aprított zöld káposzta 
75 gramm durván aprított póréhagyma 
2 evőkanál darált fokhagyma
130 gramm durván aprított paszternák 
1 1/2 teáskanál darált rozmaring
3/4 teáskanál kakukkfűlevél
0,5 dl kókusztej
250 gramm zeller leve
1 teáskanál himalájai só (az íze mellett)
friss fekete bors, ízlés szerint
egy kis szerecsendió

Alaposan meglegíts fel egy kis olajat a fazékban, majd tedd bele a karfiolt, a póréhagymát, a paszternákot, a fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Párold addig őket, míg a karfiol enyhén pirított nem lesz. Add hozzá a zellerlevet és a kókusztejet, és hagyd főni körülbelül 30 percig. Közben ízesítsd meg a levest egy kis sóval, borssal és szerecsendióval. Keverd össze jól, akár botmixerrel is teheted, hogy teljesen sima legyen. Már kész is, nincs más dolgod, mint megenni!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top