Gasztro

Négy elmaradhatatlan készülék a konyhából

Ha gyorsan rá kellene vágni, hogy a te konyhában minden elmaradhatatlan készülék megvan-e, te mit mondanál? Persze hogy azt, hogy nincsen. Természetesen nem vagy ezzel egyedül, ugyanis az emberek 99 százaléka tuti, hogy szeretne még egy-két masinát.

Ugyan lehet, hogy te még nem is tudtál róla, de mi már régóta sejtjük, hogy bizony minden háztartásban szükség van egy szuper, többszintes párolóra is. Hogy miért? Mert egyszerre készítheted benne az ételt, mehet bele a hús és a zöldség, de a rizs, a krumpli és a tészta készítéséhez is ideális. Nemcsak azért, mert hamarabb készülnek el a párolóban az utóbbiak, hanem mert zsiradék nélkül, ízletes és egészséges ételeket tehetsz az asztalra általa. A tárolása sem macerás, ugyanis ha nincs helyed ahhoz, hogy egyben pakold el, szedd szét, és a darabokat külön raktározd.

Tudod, mire jó egy minisütő? Arra, hogy sokkal könnyebben, gyorsabban és költséghatékonyabban főzz – már ha nem éttermet vezetsz. Akkor ugyanis jó sokat kellene beszerezned belőle. Ha viszont csak néhány emberre sütsz-főzöl, vagy alkalmanként valami extrát szeretnél készíteni, tökéletes választás egy minisütő. Süthetsz, főzhetsz és grillezhetsz is vele, ráadásul mivel egészen apró a nagy testvéreihez képest, a tárolása egyszerű, és a működtetése is olcsóbb. Teljes értékű sütő kicsi helyen, kevés fogyasztással. Ki ne akarna most azonnal egyet?

 

Lehet, hogy sok háztartásban van már kenyérsütő, de egészen biztos, hogy nem elégben. Ugyanis annál felemelőbb és magasztosabb érzés kevés van a világon, mint amikor az ember a saját készítésű kenyerét szeli meg és adja a szeretteinek. Oké, lehet, hogy nem kerítesz ekkora feneket a kenyérsütésnek, de a másik fontos indok, ami miatt feltétlenül vágj bele a pékeskedésbe, az az, hogy ha saját kenyeret eszel, te magad döntöd el, miből készíted. Így tuti, hogy csak egészséges alapanyagok kerülnek bele, már ha arra van igényed.

Azoknak, akik nem kávéznak, egyszerűen lehetetlen elmondani, mennyire élvezetes rituálé is ez. Persze nemcsak maga a kávé ivása, hanem az elkészítés is. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, mikor, hogyan, miből és hányszor készítjük a kávét. Na meg persze az is nagyon fontos, hogy mivel. Egy igazán jó masina nemcsak az ember egyik legjobb barátja a borongós, fáradt reggeleken, hanem egyenesen nélkülözhetetlen a kávérajongók konyháiból. A tiédet lehet überelni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top