Gasztro

Ezek a kávéfőzők csinálják a legjobb kávét

14 különböző márkájú, összesen 48 kávéfőzőt tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Azt akarták megtudni, hogy melyik kávéfőző csinálja a legjobb kávét.

A tesztelt készülékek között van 10 automata, 15 manuális és 23 kapszulás kávéfőző. Vizsgálták többek között, hogy milyen az elkészült kávé hőmérséklete, az eszpresszó és a tejhab minősége, mennyi idő alatt készül el a kávé, és milyen az energiafogyasztása.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének közleménye szerint a termékek közel fele az összesített szempontok alapján 75 százalék fölött végzett, de a leggyengébben szereplők is legalább 62 százalékot kaptak. Viszont a legdrágább, 300 ezer forintos kávéfőző mindössze 66 százalékot kapott.

A legjobb helyeken végeztek a Krups, a Delonghi és a Bosch készülékei, a többség kapszulás, de akad köztük egy-egy manuális és automata is. Áruk 27 ezer forint és 230 ezer forint között mozog. Leginkább azzal nyertek sok pontot, hogy az elkészült kávé hőmérséklete közel van az előírt optimálishoz, viszonylag rövid idő alatt, jó ízű és állagú eszpresszót nyerhetünk belőlük, és könnyen használhatók. 

Aki szereti a habos kávécsodákat, annak jó hír, hogy 11 készülék kapott 4 vagy ennél jobb pontot ennél a szempontnál. Ha vásárlásnál ez az elsődleges szempontunk, érdemes résen lenni, mert közel ugyanazért a teljesítményért fizethetünk 300 ezer forintot, de kihozhatjuk 37 ezerből is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top