Gasztro

Egyszerű, de nagyszerű: bögrés tejberizs

Ha tejberizs készül, akkor csak az a kérdés, hogy lekvárral vagy kakaóporral megszórva esszük majd. Na jó, lehet fahéjas is!

Hozzávalók:

  • fél bögre (vagy kevesebb) cukor
  • 1 csipet só
  • 4 bögre (1 l) 2,8%-os tej
  • 2 tasak (20 g) vaníliás cukor
  • 1 púpos bögre rizs

(A bögre 2,5 dl-es)

1. A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdene forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst. 

2. Tizenöt percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és állandó kavarás mellett addig főzzük, míg el nem éri a jellegzetes tejberizs állagot. 

3. A tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban megdagadjon. 

4. Kakaós vagy fahéjas cukorral meghintve tálaljuk. Csokiöntettel sem rossz.

A receptet és a képet Rupáner Galló Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top