nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Almáspite-receptet keresel? Íme a legfinomabb olasz verzió

Az alma örök kedvenc és szinte mindig kéznél van, ha sütisütésről van szó. A legismertebb amerikai és a hagyományos magyar almás pite mellett, majdnem minden nemzetnek van klasszikus almás sütije. Ez az olasz konyhában sincs másként, egy tipikus olasz házi kedvenc receptjét mutatjuk meg.
laudananett
f Ajánlom

Az almás pite, bármelyik országban készüljön is, könnyen elkészíthető, illatos sütemény, mely az otthoni ízeket idézi meg. Igazán nem kell hozzá sok alkotóelem, hiszen elég, ha a spájzban található alapanyagokat előkapjuk, s már indulhat is a sütés.

Az almás pite nemzetközi

Almából készülnek a legfinomabb házi sütemények: a klasszikus amerikai almás pite meghódította az egész világot: itt a tészta vékonyabb, és a szaftos tölteléket szinte kanállal a legegyszerűbb megenni. A magyar almás pite titka pedig az, hogy a tölteléke kevésbé szétfolyós, nem áztathatja el az alatta lévő tésztaréteget. Érdemes azt is kipróbálni, mit tudnak az olaszok az almás pite frontján.

Az almás pite hozzávalói

  • 70 dkg alma
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk. fahéj

Az almás pite elkészítése

  1. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és félretesszük. Az almákat megpucoljuk, félbevágjuk és magházát kiszedjük. Vékony szeletekre vágjuk, és elfelezzük a szeleteket, majd meglocsoljuk a citromlével, hogy felhasználásig ne barnuljanak meg.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  3. Egy másik edényben elektromos habverővel a tojásokat kihabosítjuk a cukor felével és a csipet sóval. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a cukor másik felét is, és ezzel is alaposan elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a kihabosított tojáshoz az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat és a fahéjat is.
  5. Folyamatos kevergetés mellett kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tejet tesszük bele, hogy lazítsunk a tésztán.
  6. Az almaszeleteket leszűrjük és óvatosan a tésztába keverjük, és a kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
  8. Ha kész, hagyjuk kihűlni, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon