nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Tízezer kalóriás nutellás édességek

Minden ősszel eljön ez a pillanat, amikor már kezdünk kicsit belefásulni a szürke hétköznapokba, és még az ünnepi készülődés lázában sem égünk – és ilyenkor jönnek jól a nutellás édességek. A hétköznapok persze nem lesznek kevésbé szürkék, de a hangulaton biztos dob egy kicsit pár falat finomság.
NLCafé
f Ajánlom

Láttunk már olyat is, aki szigorúan csak kanalazva eszi a Nutellát, és hallani sem akar arról, hogy alapanyagként tekintsünk rá (mármint a Nutellára),  és vannak olyanok is, akik még a hamburgert  és a kebabot is Nutellával eszik. Mi megállunk valahol félúton, és csak édességekben fogjuk használni a csokis mogyorókrémet, azokból viszont nem sajnáljuk. Készüljetek fel, hogy több tízezer kalóriát fogtok pillanatokon belül látni.  

Nutellamousse

Hozzávalók: 

  • 220 g krémsajt szobahőmérsékleten
  • 3/4 csésze Nutella
  • 1 csésze porcukor
  • 1 csésze sűrű tejszín
  • 3 ek. cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat 

Egy nagy tálban elektromos habverővel keverjük össze a Nutellát a krémsajttal és a porcukorral, amíg habos nem lesz. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a cukrot. A felvert krém harmadát keverjük a nutellás tálba, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze. Adjunk hozzá még egy harmadot, azt is forgassuk bele, majd végül a megmaradt harmadik résszel is tegyünk ugyanígy. Halmozzuk a krémeket poharakba, és hűtsük őket 30-45 percig. Tálaljuk tejszínhabbal és mogyoródarabkákkal! 

Nutellás-oreós pite

Hozzávalók:

  • egy üveg Nutella
  • egy doboz Oreo keksz
  • kevés vaj
  • krémsajt (mascarpone vagy Philadelphia sajt)
  • egy csésze tejszínhab

A pite „tésztájához” az Oreo kekszeket robotgépben apró darabokra őröljük, és 3-4 evőkanál olvasztott vajjal összekeverjük. Ezt a masszát aztán belenyomkodjuk egy piteforma aljába úgy, hogy a forma falaira is jusson belőle. A krémhez összedolgozzuk a Nutellát, a krémsajtot és a tejszínhabot, majd a krémes tölteléket beletöltjük a pitébe. Díszítésnek megkenhetjük mogyoróvajjal, vagy rakhatunk rá még több Oreo kekszet – és már kész is a mennyei édesség!

Nutellás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 200 g liszt
  • 3 mk. sütőpor
  • 1 dl tejszín
  • 100 g (mogyorós) tejcsokoládé
  • 100 g (olvasztott) vaj
  • 1 ek. tej
  • 3 tojás
  • 1 mk. só
  • 100 g (finom szemcséjű) cukor
  • 50 g (süthető csokoládécseppek) Nutella

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót. Verjük fel a tojásokat a tejszínnel, majd keverjük bele az olvasztott vajat. A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött 1 evőkanál tejjel. Az olvasztott csokoládét és a NUTELLA®-krémet adjuk a tojásos-tejszínes-vajas keverékhez. Alaposan dolgozzuk össze, majd keverjük hozzá a száraz hozzávalókat. A keverékkel töltsük háromnegyedig a muffinformákat vagy papírkapszlikat. A tetejükre szórjunk csokoládécseppeket, és süssük körülbelül 20 percig.

Nutella-torta

Hozzávalók:

  • 2 üveg Nutella
  • 4 nagy tojás
  • fél csésze finomliszt
  • 5 dkg mogyoró

Először a négy nagy tojást felverjük és óvatosan összeforgatjuk másfél üveg Nutellával, hogy sűrű krémet kapjunk belőle. A keverékbe fokozatosan adagolva belekeverjük a fél csésze lisztet is, míg egyenletes tésztát kapunk. Töltsük a tésztát kivajazott formába, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon nagyjából 35-45 percig sütjük, míg a közepe is épp megszilárdul. Ha kihűlt a tortánk, vonjuk be a maradék fél üveg Nutellával és szórjuk meg a mogyoróval Kész is az álomdesszert!

Duplán nutellás torta

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):
A tésztához:

  • 225 g vaj
  • 150 g cukor
  • 6 tojás
  • 200 g étcsoki
  • 100 g Nutella
  • 50 g darált mandula
  • 130 g liszt
  • 100 g málna (mirelit, kiolvasztva)

A nutellás krémhez – ez duplázható is:)

  • 125 g vaj
  • 90 g porcukor
  • 4 ek. Nutella
  • fél dl tejföl
  • 100 g étcsokoládé

A tetejére:

  • 5-10 dkg sótlan mogyoró apróra vágva

A nutellás torta receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik.

Nutellás forró csoki

Hozzávalók (egy adaghoz):

  • 240 ml tej
  • 2,5 ek. Nutella
  • 1 ek. kakaó
  • egy kis csipet só

Egy kisebb serpenyőben összekeverjük a hozzávalókat, és közepes lángon felhevítjük őket. Egy csészébe öntjük a forró csokit, tejszínhabbal és csokireszelékkel tálaljuk.

Nutellás rágcsa

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 3 ek. Nutella
  • 1 jó nagy marék csokichips
  • 1 felvert tojás

Terítsd ki az egyik leveles tésztát, és kend el rajta a Nutellát. Szórd rá a csokichipset, majd borítsd be a második levél tésztával. Vágd 9 egyenlő, hosszúkás szeletre. A szeleteket egyesével csavard meg, a végüknél fogva, így létrehozva a formát. Kend meg a tetejüket tojással, majd 200 fokos sütőben süsd őket aranybarnára körülbelül 10 perc alatt. 

Nutellás sajttorta

Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):

A kekszes alaphoz:

  • 250 g zabkeksz
  • 75 g vaj, olvasztva
  • 1 ek. Nutella
  • 25 g darált mogyoró

A krémhez:

  • 500 g mascarpone 
  • 400 g Nutella
  • csipet só
  • 1 tk. vanília kivonat

A tetejére:

  • 130 g durvára vágott, pirított törökmogyoró

A recept az Ízből tíz blogon folytatódik.

Nutellás blondie

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csésze csicseriborsó (vagy fehérbab alaposan lecsöpögtetve)
  • 3/4 tk. sütőpor
  • 1/8 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. só
  • 2/3 csésze választott cukor vagy xilit
  • 1/4 csésze zabpehely
  • 1/3 csésze (lehetőleg házi) nutella
  • 1/4 csésze választott tej
  • 1/2 csésze csokidarabka

Vajazzunk ki egy kisebb sütőformát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Egy robotgépben dolgozzuk össze az alapanyagokat a csokidarabok kivételével, míg egyenletes, krémes masszát nem kapunk! Végül keverjük a tésztába a csokidarabokat, aztán oszlassuk el az egészet a forma alján! Süssük 30 percig, majd vegyük ki hűlni – ne ijedjünk meg, ha félkésznek tűnik, csak kell neki egy kis idő, hogy összeálljon! Még jobb, ha egy estére a hűtőben hagyjuk – úgy sokkal masszívabb lesz!

Nutellás-kávés pohárkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 ek. Nutella
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg babapiskóta
  • 1-1,5 dl kávé
  • tetejére: cukrozatlan kakaópor

A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.

Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon