nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ezt a retró sütit mindenki szerette

Sütni nem is kell ezt a retró „sütit”, csak összekeverni, aztán már mehet is a hűtőbe dermedni. Csak egy kis türelem kell, és már szeletelhetjük is.
NLCafé
f Ajánlom

 

 

Hozzávalók egy 22 cm hosszúságú formához:

  • 2 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg dióbél

A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük.
A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a kakaóport, és közepes lángon kevergetjük, míg a cukrok is teljesen elolvadnak.
Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a darált kekszet és darált diót, összekeverjük, majd beleszórjuk a durvára vágott diót és kis darabokra tördelt kekszet. Jól összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Folpackkal bélelünk ki egy 22 cm hosszúságú kb. 10-12 cm mély formát (vagy püspökkenyér formát), és ha kihűlt a massza, akkor belekanalazzuk, jól elegyengetjük a tetejét, ráhajtjuk a lelógó folpack széleket, majd hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy éjszakára.
A hűtési idő leteltével a folpack segítségével kiemeljük a megdermedt édességet, és szeletelve tálaljuk.

 

Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon