Gasztro

Vagány kiegészítők, amelyekkel otthon is Ázsiában érezheted magad

Nem kell sokat költened ahhoz, hogy az otthonodat keleti hangulatúvá varázsold. A konyháddal lesz a legkönnyebb dolgod.

Az ázsiai konyha szerelmesei sokszor nem elégednek meg azzal, hogy gyakran fogyasztják kedvenceiket, hanem a legtöbben közülük elsősorban a konyhájukat, de sok esetben az egész lakásukat keleties kiegészítőkkel teszik hangulatossá. Ahogyan a legtöbb stílusos dizájn, Ázsia varázsa is olyan sajátos miliőt teremt a környezetünkben, amelyikben jól érezzük magunkat – már ha odavagyunk például a bambuszból készült tárgyakért vagy a csodás keleti porcelánokért. Mivel a távol-keleti konyha sok tekintetben eltér az európaitól, azok, akik nem tudnak meglenni egy izgalmas tojásos sült rizs vagy egy borsos, currys csirke nélkül, bizony lassanként akarva-akaratlanul is olyan közeget teremtenek maguk körül az otthonaikban, amelyben nemcsak elkészíteni öröm a finom fogásokat, hanem elfogyasztani is.

Neked van bambusz tányéralátéted? Ha nincsen, nem is vagy igazi rajongó. Ugyanis ez az egyik alapvető kellék a konyhában, már ha ázsiai hangulatra vágysz. Ha most készülsz arra, hogy beszerezz néhányat, na aggódj, nem fog falhoz csapni az ára. A bambusz tányéralátéten mi is mutathatna jobban, mint egy kínai vagy japán porcelán. A valóban keleties hangulatot idéző darabok ugyanis tradicionális elemekkel díszítettek, és tényleg igézőek. Ezekből természetesen az eredeti, régi darabok horror áron kaphatóak, ám a legtöbben megelégszünk azokkal a szép utánzatokkal is, amelyek megfizethetőek. A porcelánok, kerámiák kapcsán csak a képzelet és a bankszámla szabhat határt, ugyanis az egész konyhát felszerelhetjük csodás darabokkal.

A keleti otthonok elengedhetetlen kellékei a teakészletek. A távoli országokban ugyanis a számtalan, egészséges összetevőt tartalmazó étel mellett arra is figyelnek, hogy a jótevő teákból megigyák a magukét – a szervezetük legnagyobb örömére. Akik szeretnének azonosulni ezzel is, nincs más dolguk, mint hogy beszerezzenek olyan tradicionális teáskannákat, csészécskéket és szűrőket, amelyek hasonlítanak a kint használtakhoz. Maga a tea is csodás konyhai díszítő eszköz lehet a konyhákban, hiszen mind a teásdobozok, mind a kerámia vagy üveg teatartók külleme is élmény lehet  szemnek. A főzéshez használt speciális olajok is mesésen mutatnak ízléses üvegekben tárolva. A szobák és a nappalik díszei pedig azok a faliképek lehetnek, amelyek a cseresznyevirágzástól kezdve a teraszos földművelést ábrázoló változatokon át a csábító gésákig szinte bármit hozzátehetnek a lakásod ázsiai hangulatához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top