Gasztro

Meghalt az olasz konyha nagymestere, Antonio Carluccio

Az olasz gasztronómia keresztapjaként is ismert Antonio Carluccio szakács, tévésztár és étterem-tulajdonos 80 éves korában hunyt el szerdán. Jamie Oliver megható üzenetben búcsúzott tőle.

Antonio Carluccio ügynöke közölte a hírt szerdán délután, hogy a világhírű séf aznap reggel eltávozott. 

Az olasz konyha nagymestereként vagy egyenesen a keresztapjaként emlegetett Carluccio nemcsak remek szakács volt és étteremvezető, de elismert televíziós személyiség és 22 szakácskönyv szerzője. Leghíresebb főzőműsorát, a Két éhes olaszt Gennaro Contaldóval közösen csinálták. A séflegenda főzött már Károly hercegnek és Mick Jaggernek is, egyik leglelkesebb és leghíresebb tanítványa pedig Jamie Oliver volt. Utóbbi megható üzenetben búcsúzott a szakácstól, azt írta, hogy Carluccio volt Londonban az első főnöke, úgy emlékszik vissza rá, mint arra az elbűvölő megjelenésű férfire, aki sokszor az étterme bejáratánál álldogált egy nagy cigarettával és egy pohár valamivel a kezében. Oliver Carlucciónak köszönheti, hogy rákattant az olasz tésztákra.

Antonio Carluccio Olaszország északnyugati részén született, egy rövid ideig újságíróként dolgozott Torinóban, majd ezt követően először Bécsbe, majd Németországba költözött, végül Angliában kötött ki. Itt először borkereskedőként tevékenykedett, utána fordult a vendéglátás felé. Első éttermét 1981-ben nyitotta meg Neal Street néven. Innen indult Jamie Oliver karrierje is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top