Gasztro

Isteni Márton-napi libás menü

Ragaszkodjunk a Márton-napi hagyományokhoz, és együnk, illetve készítsünk isteni libás fogásokat november 11-én. Ha ugyanis Márton napján libát fogyasztunk, akkor biztosan nem maradunk éhen az év többi napján sem. Hajrá!

Ha az egész Márton-napi menüt a libára hangoljuk, akkor nem lesz az az érzésünk, hogy a liba combját kivételezett helyzetbe hoztuk, így ugyanis esély van az állat többi részének felhasználására is. Sokkal többféle finomság kerülhet a Márton-napi menübe, mint első azt gondolnánk: libarillette, libamájkrémes pirítós, libatepertős burgonyakrokett.

Ki szokott vacsorára levest kívánni? Fűszeres libalevest hoztunk, recept a magazinban! #noklapja #vrabelkriszta #mutimiteszel #libaleves

34 Likes, 3 Comments - Nők Lapja (@nok_lapja) on Instagram: "Ki szokott vacsorára levest kívánni? Fűszeres libalevest hoztunk, recept a magazinban! #noklapja..."

Fűszeres libaleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg libanyak
  • 40 dkg libaszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zellergumó
  • só, egész bors
  • 2-3 szem szegfűszeg,
  • fél rúd fahéj

Elkészítés:

  • A megmosott és feldarabolt libanyakat, libaszárnyat, az egészben hagyott vöröshagymával, sóval, borssal, szegfűszeggel és a fahéjjal feltesszük főni hideg vízben. Lassan főzzük, a keletkező habot szedjük le.
  • 1-1,5 órát gyöngyözve főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldséget is. Ezeket puhára főzzük, majd tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.

Késői ebéd.Ludaskása, csak mert mi ilyet szoktunk enni😉😋😍#food#homemade#homadefood#imádokenni#ludaskása#instalife#instafood#summer#mutimiteszel#anyafőztje#

35 Likes, 1 Comments - Bernadett Doránt"DéDé"🦋🍀 (@bernadett1976) on Instagram: "Késői ebéd.Ludaskása, csak mert mi ilyet szoktunk..."

Ludaskása

Hozzávalók:

  • 60 dkg libaaprólék
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 ek. libazsír
  • 20 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • A liba-apróhúsból levest készítünk: a megmosott húst feltesszük hideg vízben főni, sóval, borssal és a hagymákkal. 45 percig főzzük, közben a habját leszedjük.
  • Mikor már majdnem megfőtt a hús, jöhetnek a zöldségek, darabolva. Ezeket is puhára főzzük a készülő levesben.
  • Leszűrjük a levest, a húst leszedjük a csontokról és felkockázzuk a megfőtt zöldségekkel együtt.
  • A rizst a libazsíron megfuttatjuk, majd felöntjük 2-3-szoros mennyiségű leszűrt levessel és elkezdjük megfőzni.
  • Mikor már félig megfőtt a rizs, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket is, és készre pároljuk a ludaskását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top